Få flere besøgende og mere trafik på din hjemmeside

Et af de hyppigste spørgsmål som hjemmesideejere i hele verden stiller sig selv er, hvordan får man flere besøgende på sin hjemmeside? Hvordan lokker man mere trafik til sin hjemmeside? Der er desværre ingen magisk formel, men der er dog et par måder, hvorpå du kan øge trafikken på din hjemmeside med et par WordPress-værktøjer og udvikler-tips.

Indholdsfortegnelse:

Hjælp søgemaskinerne med at finde din WordPress hjemmeside

Hvis du ønsker, at dit indhold skal indekseres af søgemaskiner som Google og Bing, og dermed få mere trafik, skal du indstille dine WordPress indstillinger (under “Indstillinger” –> “Læsning”) til at gøre dit websted synligt for alle søgemaskiner. Dette gør du ved ikke at sætte kryds i tjekboksen (se billede herunder).

Få mere trafik ved at gøre din hjemmeside synlig for besøgende

Mens WordPress tager sig af en del af søgemaskineoptimeringen for dig, kan du også bekræfte dit websted gennem flere søgemaskiner. Du kan f.eks. fortælle Google Search Console om din hjemmeside, og dermed hjælpe Google med at indeksere din hjemmeside.

Dette kan resultere i mere succes mht. søgerangeringer og dermed generere mere trafik. Læs evt. mere om hvordan du bruger Googles Webmasterværktøjer!

Blog regelmæssigt

Internettet er fuld af teorier om, hvordan du kan øge dine blogindlægs synlighed på søgemaskinerne og skabe mere trafik. Men ingen vil bestride, at originalt indhold af høj kvalitet med et par velvalgte tags er den bedste måde at komme i gang på.

Blogs, der har hyppigere og regelmæssige udgivelsesstrategier, har også en tendens til at udvikle et publikum hurtigere og generere mere trafik. Blogging er ikke kun for hobbyister. Virksomheder, organisationer og fagfolk blogger for at øge trafikken på deres hjemmeside og blive bemærket. I realiteten er regelmæssig blogging stadig den vigtigeste ting, du kan gøre for at øge din hjemmesides SEO (søgemaskineoptimering).

Anbefalet til dig:  Byg en landingsside på 15 minutter - uden kodning

Selv hvis du ejer en hjemmeside, der primært består af statisk indhold, skal du tilføje et menupunkt til din nye “Blog” eller dine “Nyheder”. Denne del bør du opdatere regelmæssigt, så søgemaskinerne kan se, at din hjemmeside er aktiv.

Uanset hvilke SEO-strategier du end måtte høre om, vil ingen af dem hjælpe med at skabe mere trafik, hvis du ikke tilføjer nyt indhold regulært. Så begynd heller at trykke på de taster!

Brug nøgleord/keywords på din hjemmeside

Sørg for at din hjemmeside er godt indekseret af søgemaskinerne, ved at bruge nøgleord i din hjemmesides tagline, i indholdet på din hjemmeside og i kategorier samt.

Få flere besøgende og mere trafik ved at skifte tagline i WordPress
Dit tagline finder du under “Indstillinger” –> “Generelt” og under ‘Beskrivelse’

Nøgleord er udtryk, som din målgruppe – eller kundegruppe – muligvis bruger, når de leder efter en hjemmeside, service eller et produkt. For at finde ud af hvilke nøgleord der skal inkluderes på din hjemmeside, skal du først tænke over, hvad du selv ville søge efter for at finde disse oplysninger.

Hvis du for eksempel sælger legetøj og spil til småbørn, ville det være en god ide at bruge udtrykket “spil til småbørn” på dine undersider og blogindlæg. Brug også dine nøgle ord jævnligt i dine blogindlæg.

Vær dog forsigtig med at bruge for mange søgeord! Hvis du gentager de samme søgeord flere gange, vil dit indhold blive akavet at læse – og værre endnu, søgemaskiner som Google kan kategorisere dit indhold som “nøgleordsproppet”, hvilket vil have en negativ indlydelse på din placering.

En højere placering på nøgleord er ofte forbundet med kvalitetsindhold. Så skriv om noget du oprigtigt interesserer dig for, om som du ved, at andre vil være interesseret i at læse om.

Brug relevante tags

Tilknyt relevante kategorier og tags til dine blogindlæg, så søgemaskinerne kan bruge dem til at finde dit indhold og skabe mere trafik til din hjemmeside. Men vær som nævnt forsigtig med ikke at bruge for mange tags.

Anbefalet til dig:  Hvad er en Page Builder (til WordPress)?

En fornuftig tommelfingerregel er færre end 15 tags (eller kategorier eller begge dele). Bruger du for mange tags, er der mindre sandsynlighed for, at dit indhold vil blive rangeret højt. Ligesom med alt andet i livet, handler det om balance.

Skab forbindelse til omverden

Opbyg din trafik på nye måder. SEO og trafik går som nævnt hånd i hånd: jo flere mennesker der besøger din hjemmeside, desto højere rangerer din hjemmeside i søgeresultaterne. Heldigvis er der flere ‘communities’ derude, der med stor sandsynlighed dækker over netop din målgruppe.

Sørg for at sprede rygtet og lade folket høre om din service eller dit produkt. Der er flere måder at øge din læserskare på og dermed få flere besøgende. Vær kreativ!

Læs og kommenter andre blogs

Undersøg nettet for at finde gode blogs og hjemmesider, der relaterer til dine interesser. Studer derefter disse sider og lær dem lidt at kende. Hvad syntes du de gør godt og hvad kunne de gøre bedre? Er der et område de har overset?

Når du læser et indlæg, der har en positiv effekt på dig på den ene eller anden måde, bør du efterlade en kommentar. Og husk at linke til din egen hjemmeside.

Blogging handler generelt om at engagere sig med andre og interagere i online diskussioner. Når du linker til et blogindlæg, er der en chance for, at bloggeren finder dit link gennem deres statistik eller en pingback.

Efterfølgende kan de kan endda abonnere på din hjemmeside, såfremt de også finde den relevant og efterlade en kommentar, som vi tidligere foreslog, at du bør gøre. 

Del på sociale medier

Brug evt. værktøjer som Publicize til automatisk at uploade dine blogindlæg til forskellige sociale netværk. Planlæg dine udgivelser af blogindlæg til Twitter, Facebook eller LinkedIn, så dine nuværende kunder og følgere aldrig går glip af en opdatering.

Dette er en simpel måde, at effektivisere og samtidig spare tid på. Hvis du samtidig betaler for en premium-plan, kan du også bruge Publicize til at dele dit indhold et ubegrænset antal gange.

Anbefalet til dig:  5 simple metoder der gør dig mere synlig på Google

Del med dine bekendte

Opmuntr venner, familie, kollegaer og bekendte til at læse din blog. Prøv at send dem en påmindelses-mail når du opdaterer dit indhold og tal efterfølgende med dem om det, når I mødes personligt.

Hvor svært det end måtte være at tvinge ud af dem, så forsøg at få dem til at fortælle deres ærlige mening. Konstruktiv kritik er den bedste kritik du kan få. Men tag samtidig ikke en enkelt persons ord, for gode varer. Du bør lytte til den samlet helhed og hvis én eller flere negative aspekter nævnes flere gange, bør du tage et kritisk kig på de emner. Lyt til flertallet!

Derudover er det bedre at starte med et lille publikum og et lille netværk, end intet publikum overhovedet. Brug din omgangskreds til udbygge den første lille del af din kommende skare af følgere.

Fortæl folk om dine indlæg

Hvis du har skrevet et indlæg med nogen i tankerne, skal du give dem en kort e-mail med et link til det.

Denne tilgang er enormt effektiv, hvis den bruges meget sparsomt, f.eks. en gang om måneden pr. person. Dit ønske er ikke at irritere nogen eller forekomme som en spammer.

Til gengæld er dette en metode, som meget ofte ender med en positiv respons og som anbefales af nogle af de bedste indenfor marketing.

Rolig! Det tager tid

Selv hvis du gør alt det ovenstående, skal du dog ikke forvente at din hjemmeside bliver overrumplet af organisk trafik i løbet af en eftermiddag. Det tager tid at opbygge et stort publikum af engagerede og loyale brugere. Mange af de bloggere du følger, har sandsynligvis været i aktive i årevis.

Hold fast i din vision og bliv aldrig modløs på trods af en langsom start.

Efterlad en kommentar