Pris på WordPress hjemmeside – sandheden bag hjemmesider

WordPress startede muligvis som en enkel blogplatform. Men med årene har WordPress udviklet sig til et fuldt ud CMS. Virksomheder og institutioner som Det Hvide Hus, jQuery, Dyn, NGINX og The New York Times bruger alle WordPress til deres hjemmesider.

De udgør dog kun en marginal af toppen af isbjerget. Ifølge BuiltWith bruger yderligere 19.922.280 ‘live’ hjemmesider idag WordPress og det er der en helt essentiel grund til. I stedet for at WordPress opkræver et gebyr for deres CMS på virksomhedsniveau, valgte det stiftende firma bag, at holde det open source.

Så teknisk set er det “gratis.” Desværre er intet er dog rigtigt gratis. Der er altid en eller flere omkostninger. Men hvor meget koster det egentlig? Hvor meget ville det sætte dig tilbage økonomisk set, for at få bygget og drive en hjemmeside i en mellemstor størrelse? Lad os finde ud af det.

Hvorfor WordPress ikke er gratis

WordPress.org vil fortælle dig, at WordPress er helt gratis. Men… hvis du ønsker, at din hjemmeside skal være en fuldt, fungerende onlineenhed, er realiteten en anden. I så fald har du brug for noget “ekstra udstyr” og det er her, hvor de ekstra omkostninger kommer ind i billedet.

Disse ekstra omkostninger kan oversættes til følgende kategorier:

Vi vil lede dig gennem hver kategori, og hvor meget de faktisk vil koste dig. Masser af andre online virksomheder bruger WordPress, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er den rigtige løsning til din virksomhed. Lad os se på hver kategori for at hjælpe dig med at afgøre, om det er tilfældet.

Modtag en pris på en ny hjemmeside

WordPress hosting (ca. 19 DKK – 200 DKK)

At beslutte sig for hvilken hostingudbyder du skal investere i, er et af de første, vigtige valg du skal tage, inden du starter på din WordPress hjemmeside. Hosting hos UnoEuro kan variere fra ca. 18 DKK per måned til ca. 186 DKK per måned. Skulle du være interesseret i at spare lidt ekstra kroner, har vi skrevet et indlæg, der indholder rabatkoder til 3 af Danmarks mest populære WordPress hostingudbydere.

Det er et stort spring. Men den gode nyhed er, at du kan vælge en plan, der bedst matcher din ideelle båndbredde og dit budget.

Ny hjemmeside hosting løsninger

Du kan naturligvis også vælge at få din WordPress hjemmeside hostet direkte hos WordPress.

Ny hjemmeside hostet hos WordPress

Desværre følger der ikke mange fordele med WordPress’ lave priser, da de ikke overvåger din hjemmeside for dig, eller hjælper dig med at løse uoverensstemmelser mellem tredjeparts plugins.

Du skal vælge en plan, du har råd til – men du skal også vælge en plan, der giver din virksomhed den bedste chance for succes. For de fleste vil dette prispunkt falde et sted i midten. Med hosting får du det, du betaler for.

Husk på: jo billigere en hosting du vælger, jo lavere en kvalitet vil du (oftest) få. Billig hosting har en tendens til at gå på kompromis og overfylde servere for at opnå en højere fortjeneste. Dette kan have en dramatisk, negativ påvirkning på din hjemmeside.

Hosting med højere omkostninger er normalt mere fleksible og inkluderer avancerede funktioner såsom ressourceisolering, hvilket betyder, at du ikke vil dele ressourcer med andre WordPress hjemmesider. Dette sikrer, at din hjemmeside forbliver online på trods af store mængder af trafik. Uanset hvad du vælger, skal du vælge en løsning, der tilbyder den rigtige pris, fleksible funktioner og den uundværlig support.

SSL

Afhængig af hvem du vælger som din hostingudbyder eller dine specifikke behov, kan du også ende med at bruge penge på et SSL-certifikat. UnoEuro tilbyder f.eks. gratis SSL-certifikater, men det gælder ikke hos alle hostingudbydere. Hvis du i stedet har brug for et SSL-certifikat med udvidet validering, vil det desværre koste dig. Disse kan variere fra ca. 300 DKK til 1.800 DKK om året.

Anbefalet til dig:  5 simple metoder der gør dig mere synlig på Google

Domænenavn (50 DKK til 1.200 DKK)

Når du registrerer et domænenavn, køber du en hjemmesides URL – eller adresse – som onlinebrugere kan tilgå for at se indholdet på din hjemmeside. Læs mere i vores artikel omkring køb .dk-domæner.

Ny hjemmeside pris

Du kan købe domænenavne fra mange forskellige steder, men One.com og DanDomain er to overkommelige muligheder. Et domænenavn vil sandsynligvis koste dig mellem alt fra 50 DKK (for et .dk-domæne) og op til DKK 1.200 hvert år.

Uanset hvad du foretrækker, bør du ikke vælge WordPress’ gratis domænenavnsmulighed, der ser således ud: ‘www.minhjemmeside.wordpress.com.’ Hvis du vil have, at folk skal tage din virksomhed seriøst, skal du have en hjemmeside, der er placeret på sit eget domæne.

Du skal også være opmærksom på, at når du køber et domæne, offentliggøres dine personlige oplysninger i Whois-databasen. Det betyder, at enhver fra en e-mail-spam til en hacker kan se nøjagtigt, hvordan man kontakter dig. Med mindre du henvender dig hos folkeregistret og ansøger om navne- og adressebeskyttelse i CPR-registret. Når du har opnået navne- og adressebeskyttelse vil du også blive anonym i Whois-databasen.

Læs mere om navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk.

Design og temaer (0 DKK – 300.000 DKK)

WordPress har mange tilgængelige temaer til mange typer af brugere. Nogle er gratis, mens andre koster over DKK 1.200. Gratis WordPress-temaer kan være gode for begyndere, men de har ofte ikke de nødvendige funktionaliteter, der kræves af seriøse virksomhedsejere.

Du kan gennemse WordPress’ massive temabibliotek og finde et design der passer dig. Du kan derefter foretage ændringer til dit tema med plugins – så nøglen er at finde et tema, der passer til den samlede fornemmelse, du ønsker, at din hjemmeside skal give dine besøgende. Vil du have, at din hjemmeside skal være enkel? Professionel? Hurtig at navigere rundt på? Sjov? Spændende? Find et tema der giver din hjemmeside den fornemmelse.

Ny hjemmeside webside design

Du kan også filtrere søgeresultaterne efter layout, funktioner eller et emne der matcher din vision. Men du behøver ikke nødvendigvis at bruge en af ​​WordPress’s forhåndsindstillede temaer. Du kan finde foruddefinerede WordPress temaer fra andre steder som f.eks. Template Monster, til priser der spænder fra $75 til $200.

Design bygget fra bunden

Ønsker man i stedet at få en professionel hjemmeside, der følger alle ‘guidelines’ mht. design, brugerfunktionaltet, sikkerhed, SEO og mere, må man ikke undervurdere evnerne hos de professionelle. En effektiv webdesigner eller et webbureau kan mange gange være alle pengene værd.

En hjemmeside bør jo trods alt ikke være en udgift, men en solid investering. Desværre kan denne løsning være enormt kostbar, da en professionel webdesigner eller et bureau ikke tager under DKK 500 i timen (oftest heller ikke under DKK 750). Samtidig kan et mellemstort projekt snildt tage over 50 timer.

Vi har selv arbejdet på flere projekter, der tog over 100 timer og et enkelt der oversteg hele 350 timer. Mange nyopstartet virksomheder kæmper med at finde en fornuftig kombination af pris og kvalitet. Derfor valgte vi at tilbyde vores ekslusive løsninger, i en simpel abonnementsløsning til kun DKK 499 om måneden.

På grund af vores helt unikke infrastruktur og samarbejdsaftaler, kan vi tilbyde hosting, funktionaliteter og premium plugins til en samlet værdi af over DKK 650 om måneden for kun DKK 499 om måneden. Du sparer ganske enkelt penge, når du vælger vores nye standardløsning. Og så får du en professionel WordPress hjemmeside med i købet.

Uanset hvordan du vælger at få bygget din WordPress hjemmeside, så skal du sandsynligvis bruge nogle udviklere, der kan hjælpe dig med at foretage fremtidige ændringer. Ellers kan du ende med at blive meget begrænset, af et manglende kendskab til kodning. Overvej dine muligheder og forsøg evt. at gennemse Codeable for at finde en udvikler, der passer til dine behov.

Plugins / udvidelser (DKK 0 – DKK 10.500)

WordPress plugins er i realiteten små brudstykker af kode, som du kan tilføje til din WordPress hjemmeside. Nogle plugins er gratis, men premium plugins koster fra nogle få hundrede kroner og op til flere tusinde kroner. Nogle sælges på abonnementsbasis, andre sælges som en engangsbetaling. Du kan kigge alle 55.055 plugins igennem på WordPress.org.

Anbefalet til dig:  Hvad er en Page Builder (til WordPress)?
Plugins til din nye hjemmeside

Her er dog en forkortet liste over plugins, du især skal overveje at implementere på din hjemmeside. Se præcis hvad de gør, og hvor meget de koster.

  • Beaver Builder ($200 / DKK 1.350) – Fantastisk Page Builder plugin til alle dem der ønsker at bygge deres egen hjemmeside, men som ikke har kendskab til kodning. Vi bruger ofte Beaver Builder og kan anbefale det til alle mindre og mange mellemstore projekter.
  • Yoast SEO ($0 til $89 / DKK 600) – Yoast giver dig mulighed for at optimere hver eneste side på din hjemmeside for søgemaskinerne. Det betyder, at du har den bedste chance for at rangere højt på din SERP og generere mest mulig trafik.
  • Gravity Forms ($59 / DKK 400) – Gravity Forms giver dig mulighed for at oprette opt-in-formularer til udbydere som MailChimp, Slack, Stripe, PayPal, Twilio og mange flere.
  • Avancerede brugerdefinerede felter ($ 0 til $ 100 / DKK 670) – Dette plugin giver dig mulighed for at medtage yderligere tilpasninger på forskellige sidefelter.
  • MailChimp – ($0 til $35 / DKK 270 pr. måned eller højere) E-mail-marketing-software, der hurtigt og let integreres med din WordPress hjemmeside, inklusive andre tredjeparts plugins.
  • MonsterInsights ($39 til $199) – Dette plugin giver dig mulighed for nemt at forbinde Google Analytics til din WordPress hjemmeside.
  • Sucuri ($199.99 til $499.99 pr. år) – Sucuri tilbyder meget tiltrængt firewallbeskyttelse til din WordPress hjemmeside.
  • UpdraftPlus ($0 til $145 pr. år) – Dette plugin sikrer, at du ikke mister kritiske oplysninger på grund af en datakatastrofe.
  • ShareThis (gratis) – ShareThis giver dig mulighed for at tilføje delingsknapper til dine WordPress-sider, så besøgende nemt kan dele dit indhold på sociale medier.

Med alle disse plugins er dit websted klar til at konkurrere med selv de ivrigeste WordPress-eksperter. Men du skal kun installere de plugins, der er nødvendige for din virksomhed og din hjemmeside. Generelt betyder færre plugins en hurtigere hjemmeside.

Sørg for at skrotte det du ikke har brug og invester din tid og/eller dine penge i det du har brug for.

E-handelsfunktioner (0 DKK – 18.134 DKK pr. år)

At lave en onlinebutik kan lyde som en udmattende opgave, men det behøver det ikke at være. WordPress har som standard ikke nogen e-handelsfunktionaliteter indbygget i sig. Der er dog rigeligt med muligheder derude, der hurtigt kan få din webshop op at køre.

Ny webshop med WordPress WooCommerce
  • WooCommerce (gratis) — Dette er et all-in-one plugin til e-handelsløsninger til WordPress hjemmesider.
  • Easy Digital Downloads (gratis) — En god løsning til e-handelsbutikker der sælger digitale downloads og services.
  • Shopp (gratis) — Med dette plugin kan du administrere salg, tilføje nye produkter, opdatere varelager, håndtere bestillinger og mere.
  • Inventory Source ($50 / DKK 380 til $175 / DKK 1.200 per måned) — Hvis du ønsker at føre dropshipping via, så vil Inventory Source — som integereres direkte med WooCommerce — hjælpe med at holde alle dine shipping-informationer organiseret.

Mens mange af disse plugins er gratis, har du sandsynligvis brug for nogle premium plugins for at sikre dig, at de fungerer og fungerer efter hensigten. Hvis du f.eks. vil tjene penge på en tilbagevendende abonnementsmodel, er her nogle plugins, du sandsynligvis har brug for:

  • Recurring Payments ($199 / DKK 1.350 per år) — Add-on for EDD which allows you to set up recurring subscriptions for your downloads or digital products.
  • Stripe Payment Gateway ($89 / DKK 600 per år) — Allows you to accept credit cards securely via Stripe in EDD.
  • Software Licensing ($199 / DKK 1.350 per år) — Provides a complete license key generation, activation, and checking system.
  • AffiliateWP ($99 / DKK 670 per år) — Many plugin and theme developers need a way to integrate an affiliate marketing program into EDD. AffiliateWP is by far the best solution.
Anbefalet til dig:  10 tegn på at du skal have en ny hjemmeside i 2020

Som du kan se, er det ikke altid billigt at få fat i alle de e-handelsfunktioner, du ønsker eller har brug for på din WordPress hjemmeside. Og prisen kan variere meget baseret på dine e-handelsbehov.

Din tid

En sidste vigtig faktor du skal have i tankerne, er din tid. Hvor meget er din tid værd for dig? Dette er et emne, der ikke altid bliver taget op, når en ny hjemmeside skal lanceres – men det kan være et af de vigtigste.

Armin, Sallie og John, der alle er WordPress-udviklere og designere, skrev nedenstående kommentarer i et indlæg på Kinsta.com, som er værd at fremhæve.

Tid – dette er den vigtigste og mindst overvejede faktor. Din egen tid! Folk antager altid, at hvis du selv gør det, er det stort set gratis, men det er det ikke. Især ikke når du selv laver et meget enkelt websted, men bruger et par dage på det. Hvis du er freelancer, ved du allerede, hvordan du beregner, hvor meget din tid er værd. At være selveffektiv koster dig hurtigt lige så meget som at have en anden til at gøre det.

– Armin

E-handelsopsætning og -konfiguration er tidskrævende og gøres bedst af nogen med erfaring, medmindre din egen tid virkelig ikke er noget værd, og du er ligeglad med at ofre den indtjening, der går tabt under indlæringsfasen og de uger du bruger på at oprette din butik.

– Sallie

En god tommelfingerregel er at beslutte, om du har mere tid end penge (de fleste virksomheder har flere penge end tid). Uanset dit tilfælde er det bedre at ansætte en specialist til at bygge din hjemmeside.

– John

Og glem nu ikke den tid der kræves, til løbende vedligeholdelse efter hjemmesiden er blevet lanceret.

Hvilken pris kom vi så op på?

I sidste ende lander den endelige pris realistisk set fra DKK 2.840 til DKK 327.750 for det første år. Prisen afhænger af:

  • hvor visuelt præsentabel din hjemmeside skal være,
  • hvad du vil have, at din hjemmeside skal gøre,
  • hvor hurtigt du vil have, at den skal gøre det,
  • hvor sikker du vil have, at den skal være,
  • hvor meget trafik du vil have, at den skal kunne håndtere,
  • og hvor meget du selv vil lave.

Eller måske vælger du en simpel abonnementsløsning, som tager det bedste fra alle kategorier og kombinerer det i én samlet pakke til en fast månedlig betaling.

Du kan også købe en færdig og professionel løsning hos os fra kr. 4.995 eller leje din hjemmeside fra kun kr. 495 pr/md uden nogen binding.

WordPress skal kunne håndtere din trafik, dine kundeemner, opt-ins, konverteringer og kunder. Men dette kan kun lykkedes, hvis du formår at opsætte det rigtige design og tilføjer de rigtige plugins.

Konklusion

Nogle af de mest besøgte hjemmesider i verden bruger WordPress. Og hvis de kan bruge det, kan din hjemmeside også bruge det. Men bliv ikke opsat på tanken om, at det ikke vil koste dig noget.

For det første har du brug for et sted, hvor din hjemmeside kan blive hostet. Og jo mere du betaler, jo bedre hosting. Du har også brug for et domænenavn, hvor du kan opsætte din hjemmeside og evt. et tema, der passer til din hjemmesides intentioner.

Derefter skal du tilføje de korrekte plugins. Hvis du driver (eller ønsker at drive) en e-handelsbutik, skal du være særlig opmærksom på at bruge den rigtige e-handelsløsning og tilføje de korrekte plugins.

Når alt er sagt og gjort, vil alle disse faktorer påvirke din banksaldo. Men de vil også øge din succes. Kort sagt er det penge, der er godt brugt.

Efterlad en kommentar